Suu juhlii, kun samassa salaatissa on rapeita juustolastuja, mehevää fileetä sekä rapsakoita pähköinöitä, papuja ja salaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 minuuttia + 12 minuuttia
Keskivaikea
Grillattu karitsanfilee
Ainesosat
2
karitsan ulkofileetä (500 g)
2
tl
rypsiöljyä
1
oksa
rosmariinia
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuivaa karitsanfileiden pinta talouspaperilla. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri, noin 40 s joka sivulta.
- Pane karitsanfileet folio- tai uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari toiseen fileeseen. Hienonna rosmariini ja kuori ja hienonna valkosipuli. Hiero mausteet fileiden pintaan.
- Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä grillissä kuvun alla noin 10–12 min. Hiiligrilliin saat epäsuoran lämmön, kun kasaat kuumat hiilet yhdelle reunalle ja kypsennät lihaa toisella puolella. Voit jälkikypsentää lihan myös uunissa 200 asteessa.
- Liha on kypsää, kun mittari näyttää 48–50 astetta. Lihan sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen kypsennyksen jälkeen. Kääri fileet alumiinifolioon. Anna vetäytyä foliossa 10 min. Leikkaa sen jälkeen viipaleiksi ja tarjoa pähkinä-papusalaatin kanssa.