Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen ja Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Suu juhlii, kun samassa salaatissa on rapeita juustolastuja, mehevää fileetä sekä rapsakoita pähköinöitä, papuja ja salaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + 12 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Papu-pähkinäsalaatti

Ainekset

250
g
pitkiä vihreitä papuja
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
saksanpähkinäöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
pieni kerä punasalaattia
1
ruukku
romaine-salaattia
mustapippuria myllystä
MARINOIDUT PÄHKINÄT
1 1/2
dl
saksanpähkinöitä
4
rkl
vaaleaa siirappia
3
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
rkl
saksanpähkinäöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin karitsanfilee (ks. ohje).
  2. Valmista marinoidut saksanpähkinät yhdistämällä ainekset kulhossa. Jätä pähkinät maustumaan ainakin tunniksi.
  3. Leikkaa pavuista kannat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5–7 min. Kaada keitinvesi pois.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit saksanpähkinäöljyssä. Pyöräytä pavut nopeasti pannussa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Halkaise punasalaattikerä ja jaa lehdet lautasille. Revi romaine-salaatti lautasille.
  6. Nosta pavut päälle. Leikkaa karitsa ohuiksi siivuiksi ja nosta papujen päälle. Jaa pähkinät salaateille ja viimeistele siirappiliemellä. Rouhi pinnalle mustapippuria. Murusta timjami-pecorinolastut lautaselle.

Grillattu karitsanfilee

Ainekset

2
karitsan ulkofileetä (500 g)
2
tl
rypsiöljyä
1
oksa
rosmariinia
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa karitsanfileiden pinta talouspaperilla. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri, noin 40 s joka sivulta.
  2. Pane karitsanfileet folio- tai uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari toiseen fileeseen. Hienonna rosmariini ja kuori ja hienonna valkosipuli. Hiero mausteet fileiden pintaan.
  3. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä grillissä kuvun alla noin 10–12 min. Hiiligrilliin saat epäsuoran lämmön, kun kasaat kuumat hiilet yhdelle reunalle ja kypsennät lihaa toisella puolella. Voit jälkikypsentää lihan myös uunissa 200 asteessa.
  4. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 48–50 astetta. Lihan sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen kypsennyksen jälkeen. Kääri fileet alumiinifolioon. Anna vetäytyä foliossa 10 min. Leikkaa sen jälkeen viipaleiksi ja tarjoa pähkinä-papusalaatin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Korppujauhoissa pyöräytetyt sienet tuovat mukavaa rapeutta lämpimään tattisalaattiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin tattisalaatti

Ainekset

8–10
(700 g)
pientä tattia
2
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta persiljaa
1
sitruuna
4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
SALAATTI
4
luumua
2
omenaa
1
ruukku salaattia
1
pss (70 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne haarukkapaloiksi.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Raasta sitruunan kuoren keltainen pinta kulhoon. Purista mehu joukkoon. Lisää suola ja pippuri, valkosipuli ja sienet. Marinoi 2 tuntia.

  3. Laita sienet liemineen kuumalle pannulle. Paista niin, että liemi kiehuu kasaan tahmeaksi kastikkeeksi. Lisää korppujauho ja paista, kunnes liemi imeytyy sieniin ja korppujauho ruskistuu sienten pintaan kuorrutteeksi. Lisää pannulle persilja.

  4. Pilko luumut ja omenat. Huuhtele salaatit ja pinaatit.

  5. Sekoita ison kulhon pohjalla öljy, etikka ja suola. Lisää salaatin ainekset. Sekoita hyvin. Lusikoi lämpimät sienet joukkoon. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.