Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Salaatit
12:27 | 9.4.2014

Papu-pähkinäsalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen ja Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Suu juhlii, kun samassa salaatissa on rapeita juustolastuja, mehevää fileetä sekä rapsakoita pähköinöitä, papuja ja salaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 minuuttia + 12 minuuttia
Keskivaikea

Papu-pähkinäsalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
pitkiä vihreitä papuja
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
saksanpähkinäöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
pieni kerä punasalaattia
1
ruukku
romaine-salaattia
mustapippuria myllystä
MARINOIDUT PÄHKINÄT
1 1/2
dl
saksanpähkinöitä
4
rkl
vaaleaa siirappia
3
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
rkl
saksanpähkinäöljyä

Vaiheet

  1. Valmista ensin karitsanfilee (ks. ohje).
  2. Valmista marinoidut saksanpähkinät yhdistämällä ainekset kulhossa. Jätä pähkinät maustumaan ainakin tunniksi.
  3. Leikkaa pavuista kannat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5–7 min. Kaada keitinvesi pois.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit saksanpähkinäöljyssä. Pyöräytä pavut nopeasti pannussa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Halkaise punasalaattikerä ja jaa lehdet lautasille. Revi romaine-salaatti lautasille.
  6. Nosta pavut päälle. Leikkaa karitsa ohuiksi siivuiksi ja nosta papujen päälle. Jaa pähkinät salaateille ja viimeistele siirappiliemellä. Rouhi pinnalle mustapippuria. Murusta timjami-pecorinolastut lautaselle.

Grillattu karitsanfilee

Ainesosat

2
karitsan ulkofileetä (500 g)
2
tl
rypsiöljyä
1
oksa
rosmariinia
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
mustapippuria
2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuivaa karitsanfileiden pinta talouspaperilla. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri, noin 40 s joka sivulta.
  2. Pane karitsanfileet folio- tai uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari toiseen fileeseen. Hienonna rosmariini ja kuori ja hienonna valkosipuli. Hiero mausteet fileiden pintaan.
  3. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä grillissä kuvun alla noin 10–12 min. Hiiligrilliin saat epäsuoran lämmön, kun kasaat kuumat hiilet yhdelle reunalle ja kypsennät lihaa toisella puolella. Voit jälkikypsentää lihan myös uunissa 200 asteessa.
  4. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 48–50 astetta. Lihan sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen kypsennyksen jälkeen. Kääri fileet alumiinifolioon. Anna vetäytyä foliossa 10 min. Leikkaa sen jälkeen viipaleiksi ja tarjoa pähkinä-papusalaatin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
pähkinä
karitsa
papu
finca: caballero
Pihvi & BBQ
Pääsiäinen
Grillaus
Juhannus

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini