Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
13:43 | 23.4.2014

Papu-perunakeitto ja tillitsatsiki

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
25 min
Keskivaikea

Papu-perunakeitto ja tillitsatsiki

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
tlk
(400 g) valkoisia papuja säilykkeenä tai 200 g kuivattuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
tl
mustia kuminan siemeniä
2
isoa perunaa
6
dl
vettä
2
rkl
silputtua tuoretta tilliä
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua
Tillitsatsiki
1/3
keskikokoisesta kurkusta
1
dl
paksua maustamatonta jogurttia
2
rkl
silputtua tuoretta tilliä
1
valkosipulinkynsi
suolaa

Vaiheet

  1. Huuhtele valutetut säilykepavut. Jos käytät kuivattuja papuja, keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota silput öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää sekaan mustat kuminan siemenet ja kuumenna sekoittaen parin minuutin ajan. Lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut perunat sekä vesi ja tilli. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää pavut ja anna kiehua edelleen parin minuutin ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunamehua.
  3. Valmista tsatsiki juuri ennen tarjoilua. Raasta kurkku karkeaksi ja painele ylimääräinen neste pois raasteesta siivilässä. Sekoita raaste ja tillisilppu jogurttiin ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, tarjoa keiton kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
tsatsiki
papu
Vege
Vegebaari
Kevyet & salaatit
Sporttiruoka
30 minuuttia
Juhannus

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini