klo 13:43 | 23.4.2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Papu-perunakeitto ja tillitsatsiki
Ainekset
2
tlk
(400 g) valkoisia papuja säilykkeenä tai 200 g kuivattuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
tl
mustia kuminan siemeniä
2
isoa perunaa
6
dl
vettä
2
rkl
silputtua tuoretta tilliä
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua
Tillitsatsiki
1/3
keskikokoisesta kurkusta
1
dl
paksua maustamatonta jogurttia
2
rkl
silputtua tuoretta tilliä
1
valkosipulinkynsi
suolaa
Työvaiheet
- Huuhtele valutetut säilykepavut. Jos käytät kuivattuja papuja, keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota silput öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää sekaan mustat kuminan siemenet ja kuumenna sekoittaen parin minuutin ajan. Lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut perunat sekä vesi ja tilli. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää pavut ja anna kiehua edelleen parin minuutin ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunamehua.
- Valmista tsatsiki juuri ennen tarjoilua. Raasta kurkku karkeaksi ja painele ylimääräinen neste pois raasteesta siivilässä. Sekoita raaste ja tillisilppu jogurttiin ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, tarjoa keiton kanssa.