Kanakeitto on kevyttä syötävää mutta maultaan täyttä tavaraa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta, 200 kcal / annos
Helppo
Mausteinen kirkas kanakeitto
Ainesosat
2
rkl
rypsiöljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
sitruunaruoho tai 1–2 tl sitruunaruohotahnaa
pala
tuoretta inkivääriä tai 1–2 tl inkivääritahnaa
2
valkosipulinkynttä
2
kaffirlimetin lehteä
½
tl
chilijauhetta
1
l
vettä
400
g
broilerin rintafileetä suikaleina
½
purjosipuli
2
paprikaa
200
g
parsakaalinnuppuja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
dl
tuoretta thaibasilikaa
Vaiheet
- Kuumenna öljy isossa kattilassa tai vokkipannussa. Lisää currytahna, paloiteltu sitruunaruoho, inkivääri, viipaloitu valkosipuli, kaffirlimetin lehdet ja chilijauhe. Kuullota mausteita hetki ja kaada kattilaan vesi. Kiehauta ja lisää broilerisuikaleet.
- Anna keitoksen poreilla kevyesti noin 15 minuuttia, ja lisää sitten purjon ja paprikan suikaleet sekä parsakaalinnuput. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla thaibasilikalla.