Negroni on katkerien ihmisten drinkki. Eli hyvien ihmisten drinkki.
Itse rakastuin Negroneihin vasta 26-vuotiaana. Ginin, Camparin ja vermutin kombo on aika katkera ja tiukka, joten kyseessä ei olekaan mikään teinijuoma. Mutta kun näiden makuun pääsee, ei muita cocktaileja oikeastaan kaipaakaan.
Negroni on melko viinaisa, koska mitään blissejä ei käytetä (ellei jäitä lasketa). Tästä huolimatta teen melkein aina 3 x 4 cl -kokoisen annoksen. Ainakin on nopeampaa juoda itsensä mukavaksi.
Jos aiot olla vähemmän silirimpsis tai haluat jostain muusta syystä tissutella pienemmissä erissä, voi annoksen puolittaa.
Tuo appelsiininkuori on muuten aika olennainen mauste tässä juomassa, vaikka se tuntuukin turhalta nipotukselta. Myönnettäköön, että olen joskus Negroni-himoissani korvannut sen limenkuorella, jos ei appelsiineja satu juuri sillä hetkellä kotoa löytymään.
Negroni
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa alkoholit grogilasiin ja sekoita lusikalla/veitsellä/sormella.
- Täytä lasi jääpaloilla.
- Leikkaa appelsiinista noin tuuman mittainen palanen kuorta. Älä kaiverra kuoren valkoiseen osaan asti.
- Purista kuorta juoman päällä, jotta eteeriset öljyt maustavat drinkin.
- Pudota kuorenpala lasiin.
- Nauti ja fiilistele. Koe olevasi aikuinen, jolla on elämä hallinnassa.