Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Alkuruuat
Lisukkeet
13:15 | 19.5.2014

Vihreää parsaa & uppomunia

Lisää omaan keittokirjaan
Sara Isotalo on lisännyt 4 reseptiä

Parsa on näin loppukeväästä parhaimmillaan, ja sitä on tullut syötyä aika usein. Se on ihanaa hollandaise -kastikkeen tai vaikka pelkän kirkkaan voin kanssa, mutta tässä kevyempi versio, jota olen valmistanut itselleni lounaaksi muutaman kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1
20 min
Keskivaikea

Vihreää parsaa & uppomunia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Uppomunat
2
kpl
kananmunaa
0,75
dl
väkiviinietikkaa
noin
litra
vettä
ripaus
suolaa
Parsa
puoli
punttia
vihreää parsaa

Vaiheet

Laita vettä kiehumaan kahteen kattilaan. Leikkaa parsojen varsista huonot osat pois. Keitä parsoja noin 5 minuuttia toisessa kattilassa.

Kun vesi kiehuu, lisää kananmunakattilaan etikka ja suola. Anna veden tulla tämän jälkeen uudelleen kiehumispisteeseen, ja laita lämpöä vähän hiljemmalle. Kananmunat kannattaa rikkoa omiin pieniin kuppeihin. Pyöräytä veteen kauhalla pyörre, ja kaada kananmuna hitaasti pyörteen keskelle. Keitä yksi kananmuna kerrallaan 3-4 minuuttia oman maun mukaan. Lopuksi laita kananmunat hetkeksi kylmään veteen. Tämä onnistuu helposti kauhalla, niin kananmunat eivät rikkoudu.

Asettele parsat ja uppomunat lautaselle. Pyöräytä päälle mustapippuria. Tätä annosta on helppo muokata oman näköiseksi lisäämällä omia lisukkeita, esimerkiksi parmesanlastuja. Nauti kevein mielin :) 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kananmuna
Parsa
vihreä parsa
kevyt
tankoparsa
terveellinen

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Lämpimät voileivät

Perinteinen hernekeitto

Maailman paras riisipuuro

Nopea kylmäsavulohipasta

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini