
Kesäkurpitsapaistos
Ainekset
Työvaiheet
Kuullota sipuli pannulla öljyn kera. Lisää kesäkurpitsakuutiot, murskattu valkosipulin kynsi ja anna vähän ruskistua. Maun mukaan suolaa (Herbamare sopii tähän myös hyvin) ja mustapippuria rouhittuna myllystä. Lisää juustokuutiot. Anna juuston sulaa hetki ja lopuksi tomaattikuutiot. Anna tomaatin vain lämmetä ja paistos on valmis. Kesäkurpitsakuutiot saavat olla vähän al dente. Menevät helposti mössöksi. Juustona voi käyttää siis fetaa, aurajuustoa, mozzrellaa tai mistä nyt tykkää. Tästä tulee annos kahdelle ja voi myös käyttää lihan tai kalan lisukkeena. Variaatioita voi tehdä mitä jääkaapista löytyy mentaliteetilla ja aineksien määrää voi säädellä maun mukaan.