
Tarjoa alkukeitto lasista - heti näyttää stailimmalta.
Kukkakaalishotti ja basilikalla maustetut kukkakaalinnuput
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kukkakaali kahtia. Leikkaa kanta ja poista nuput. (Jos käytössä on kilon kukkakaali, säästä puolet keiton lisäkkeeksi.) Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa kuivat päät pois ja viipaloi.
- Kuullota purjoviipaleita öljyssä 2 minuuttia. Lisää currytahna ja kuullota vielä minuutti. Lisää vesi, liemikuutio ja kukkakaalinnuput. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes nuput ovat pehmenneet.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Terästä makua limetin mehulla, sokerilla ja suolalla. Halutessasi lisää loraus vodkaa. Sekoita ja maista. Tarjoa lisäksi kukkakaalinnuppuja.
Basilikalla maustetut kukkakaalinuput
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota kukkakaalista kanta ja nuput. Keitä nuput vähässä vedessä napakan kypsiksi, noin 5 minuuttia.
- Kuumenna öljy pannussa. Lisää currytahna ja valutetut kukkakaalit. Paista käännellen 3 minuuttia.
- Viimeistele limetin mehulla, sokerilla, suolalla ja basilikalla.