Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juomat
Aamiaiset
21:05 | 17.9.2014

Chai-latte

Lisää omaan keittokirjaan
Käyttäjä123 on lisännyt 4 reseptiä

Chai-latte sopii mainiosti viileneviin syysiltoihin, ja sisältää paljon hyvää tekeviä, lämmittäviä mausteita. Teeosuutta voi tehdä kerralla isommankin satsin ja säilöä jääkaapissa viikon tai pari.

Mausteiden määrää voi kukin säätää mieleisekseen riippuen käytetyn maidon määrästä. Ohjeeseen voi käyttää teetä oikeastaan missä muodossa vain – lehdistä lähtee hyvin makua, mutta jos irtoteevarastot ovat ehtyneet, voit hyvin myös repäistä auki teepussin. Mustan teen sijaan voi käyttää myös vihreää teetä, molemmat versiot maistuvat oikein mainioilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo

Chai-latte

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kpl
kokonaista mustapippuria
6
kpl
kokonaista neilikkaa
1
kpl
kanelitanko
6
kpl
kardemumman siemenkotaa
1,5
cm
tuoretta inkivääriä
1
kpl
vaniljatanko tai 1 tl vaniljajauhetta
3,5
dl
vettä
1
rkl
teetä, yleensä suositaan mustaa
kuumaa maitoa maun mukaan
1
rkl
hunajaa tai sokeria

Vaiheet

Riko kardemumman siemenkodat hellästi kumauttamalla niitä lappeellaan olevalla veitsenterällä. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet, mutta käytä myös itse tanko. Laita kaikki mausteet kattilaan, kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen, kansi päällä viisi minuuttia, nosta sitten pois levyltä ja anna hautua kymmenen minuuttia, edelleen kansi päällä. Lisää tee ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Lämmitä sillä aikaa maito, ja vaahdota halutessasi.

Laita kupin pohjalle hunajaa, siivilöi valmis tee kuppiin ja kaada päälle kuuma maito. Ripottele pinnalle vielä kanelia ja nauti kuumana.

Tilaa Glorian ruoka & viini
tee
latte
chai-latte
lämmin juoma
maitojuoma

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini