Käyttäjä123 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Chai-latte sopii mainiosti viileneviin syysiltoihin, ja sisältää paljon hyvää tekeviä, lämmittäviä mausteita. Teeosuutta voi tehdä kerralla isommankin satsin ja säilöä jääkaapissa viikon tai pari.

Mausteiden määrää voi kukin säätää mieleisekseen riippuen käytetyn maidon määrästä. Ohjeeseen voi käyttää teetä oikeastaan missä muodossa vain – lehdistä lähtee hyvin makua, mutta jos irtoteevarastot ovat ehtyneet, voit hyvin myös repäistä auki teepussin. Mustan teen sijaan voi käyttää myös vihreää teetä, molemmat versiot maistuvat oikein mainioilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chai-latte

Ainekset

4
kpl
kokonaista mustapippuria
6
kpl
kokonaista neilikkaa
1
kpl
kanelitanko
6
kpl
kardemumman siemenkotaa
1,5
cm
tuoretta inkivääriä
1
kpl
vaniljatanko tai 1 tl vaniljajauhetta
3,5
dl
vettä
1
rkl
teetä, yleensä suositaan mustaa
kuumaa maitoa maun mukaan
1
rkl
hunajaa tai sokeria

Työvaiheet

Riko kardemumman siemenkodat hellästi kumauttamalla niitä lappeellaan olevalla veitsenterällä. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet, mutta käytä myös itse tanko. Laita kaikki mausteet kattilaan, kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen, kansi päällä viisi minuuttia, nosta sitten pois levyltä ja anna hautua kymmenen minuuttia, edelleen kansi päällä. Lisää tee ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Lämmitä sillä aikaa maito, ja vaahdota halutessasi.

Laita kupin pohjalle hunajaa, siivilöi valmis tee kuppiin ja kaada päälle kuuma maito. Ripottele pinnalle vielä kanelia ja nauti kuumana.

Kommentit (3)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Nämä raikkaan hedelmäiset alkumaljat sopivat yhtä hyvin aamupalalle. Jos haluat, siivilöi hedelmien siemenet pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-kookosjuoma

Ainekset

kg
melonia (siemenetön)
2
limettiä
2
dl
kookos-mantelimaitoa (Alpro)
2
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lohko ja kuori meloni. Leikkaa lohkot reiluiksi paloiksi. Purista limeteistä mehu.
  2. Lisää ainekset monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta juoma tasaiseksi.

Kiivi-kookosjuoma

Ainekset

8
kiiviä
4
mintun oksaa
2
dl
kookos-mantelimaitoa (Alpro)
3
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko kiivit. Lisää ainekset monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta juoma tasaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kolmen aineksen alkoholiton kuplajuoma syntyy minuuteissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkakuplajuoma

Ainekset

2
limettiä
2
dl
seljankukkamehu-tiivistettä, esim. Brunneby
1
l
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko limetit. Lisää limetit kannuun tai laseihin.
  2. Lorauta joukkoon seljankukkamehu.
  3. Lisää kylmä kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos käytät kivennäisveden sijasta kuohuviiniä, saat alkujuomaksi tyylikkäät seljankukkabellinit. Tarkista mehutiivisteen laimennussuhde pullon kyljestä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.