Maailman paras jääkahvi tarvitsee kaksi erikoisainesta: kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja. Tai oikeastaan erikoisaineksia on vain yksi, sillä kahvijääpalat tehdään kylmäuutetusta kahvista.
Itsetehty jääkahvi ei vaadi vaikeita työvaiheita tai erikoisia välineitä, vain aikaa. Tarvitset kulhon, harsoa tai suodatinpaperin sekä kahvinpuruja ja kylmää vettä. Pistä kahvi illalla uuttumaan ja aloita aamu vivahteikkaalla ja virkistävällä kahvilla.
Kahvinpurut sekoitetaan veteen ja annetaan seistä huoneenlämmössä yön yli. Sen jälkeen neste siivilöidään harson tai suodatinpaperin läpi, jotta porot eivät päädy valmiiseen juomaan. Tarjoa kylmäuutettu kahvi jääpalojen ja haluamasi maidon tai kasvijuoman kanssa. Kylmäuutettu kahvi toimii erinomaisesti myös drinkeissä.
Siivilöity, kylmäuutettu kahvi säilyy tiiviisti pullotettuna jääkaapissa parikin viikkoa. Voit myös pakastaa siivilöityä kahvia jääpalamuoteissa, jolloin jääkahvi ei laimene jääpalojen sulaessa.
Kylmäuutettu kahvi ja kahvijääpalat
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
- Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy pari viikkoa. Pakasta osa kahvista jääpaloiksi.