Aasialaistyyppisen kastikkeen itämaiset maut korostavat kotimaisen kalan aromeja.
Särkikalat, kuten lahna ja särki, ovat ekologinen valinta ruokapöytään. Niihin ei ole kohdistunut merkittävää pyyntipainetta ja monin paikoin kannat ovat jopa ylitiheitä ja alihyödynnettyjä. Viime vuosina särkikalojen kaupallista pyyntiä on edistetty niin sanotun poistokalastushankkeen avulla, ja merialueen särki- ja lahnasaalis onkin ollut yli viisinkertainen vuosituhannen alkuun verrattuna. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40 min
Keskivaikea
Grillattu lahna aasialaisittain
Ainesosat
Lahna
kokonainen perattu lahna
suolaa (maun mukaan)
Kastike
2
limen mehu
2
valkosipulinkynttä
1
tuore chili
2
tl
raastettua inkivääriä
1-2
rkl
kalakastiketta
4
rkl
soijakastiketta
reilusti tuoretta korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria
Vaiheet
Sekoita kastike ja jätä maustumaan. Sivele kalan pintaan öljyä. Paista lahnaa suolapedillä miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla, kunnes kala on sisältä kauniin valkoista. Valele lopuksi kastikkeella.