Trifle on kuin "pappilan hätävara", jonka kokoaminen käy nopeasti - kunhan on tehnyt esivalmistelut edellisenä päivänä. Voit tehdä kuivakakun itse tai ostaa sen valmiina.
Joulun trifle tulvii Lähi-idän makuja, granaattiomenaa ja joulumausteita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8 annosta
25 min + 1 t (+ kakku 1 t 30 min
Vaikea
Punaviinipäärynät ja granaattiomenasiirappi
Ainesosat
6–8
päärynää
2
granaattiomenaa
1
plo
(75 cl) punaviiniä (esim. Merlot)
1
l
vettä
2
dl
sokeria
1
tähtianis
2
kanelitankoa
20
cm
viipale sitruunankuorta
2–3
dl
sokeria
Vaiheet
- Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kattilaan. Mittaa loput liemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi niin, että sokeri liukenee. Kuori päärynät joukkoon. Keitä päärynöitä hiljaa hautuen 15-20 minuuttia.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessä vähintään 2 tuntia.
- Nosta päärynät varovasti liemestä. Lisää sokeri liemeen; jos päärynät ovat hyvin makeita, 2 dl riittää. Keitä ilman kantta 30-40 minuuttia, kunnes liemestä tulee siirappimaista. Siivilöi liemi lopuksi. Jos haluat siirapista paksumpaa, voit jatkaa vielä keittämistä.
- Siirappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.