Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
11:30 | 25.11.2014

Inkivääri-pistaasikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Trifle on kuin "pappilan hätävara", jonka kokoaminen käy nopeasti - kunhan on tehnyt esivalmistelut edellisenä päivänä. Voit tehdä kuivakakun itse tai ostaa sen valmiina.

Joulun trifle tulvii Lähi-idän makuja, granaattiomenaa ja joulumausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8 annosta
25 min + 1 t (+ kakku 1 t 30 min
Vaikea

Inkivääri-pistaasikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

125
g
suolattuja, kuorellisia pistaasipähkinöitä (1 1/2 dl kuorittuna)
1/2
dl
raastettua, tuoretta inkivääriä
1
iso
(luomu)sitruuna
200
g
huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
soodaa
2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
LEIVITTÄMISEEN:
1
rkl
voita tai leivontamargariinia
1/2
dl
korppujauhoja

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivitä rengasvuoka.
  2. Kuori pistaasit ja rouhi veitsellä karkeaksi. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta 1 rkl kuorta kakkua varten. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua.
  4. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhot voi-sokerivaahtoon. Lisää pistaasit, inkivääri, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kumoa vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasossa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Kuivakakku maistuu parhaalta muutaman päivän kuluttua. Kakku säilyy mehevänä noin kaksi viikkoa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
trifle
jälkiruuat
joulutrifle
pappilan hätävara
Jälkiruuat
Joulu

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini