Trifle on kuin "pappilan hätävara", jonka kokoaminen käy nopeasti - kunhan on tehnyt esivalmistelut edellisenä päivänä. Voit tehdä kuivakakun itse tai ostaa sen valmiina.
Joulun trifle tulvii Lähi-idän makuja, granaattiomenaa ja joulumausteita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8 annosta
25 min + 1 t (+ kakku 1 t 30 min
Vaikea
Inkivääri-pistaasikakku
Ainesosat
125
g
suolattuja, kuorellisia pistaasipähkinöitä (1 1/2 dl kuorittuna)
1/2
dl
raastettua, tuoretta inkivääriä
1
iso
(luomu)sitruuna
200
g
huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
soodaa
2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
LEIVITTÄMISEEN:
1
rkl
voita tai leivontamargariinia
1/2
dl
korppujauhoja
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivitä rengasvuoka.
- Kuori pistaasit ja rouhi veitsellä karkeaksi. Kuori ja raasta inkivääri.
- Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta 1 rkl kuorta kakkua varten. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua.
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhot voi-sokerivaahtoon. Lisää pistaasit, inkivääri, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kumoa vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasossa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Kuivakakku maistuu parhaalta muutaman päivän kuluttua. Kakku säilyy mehevänä noin kaksi viikkoa.