Leikkaa perunatortillasta "pihvejä" pikkupatonkien väliin ja kyytipojaksi aliolia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Alioli
Ainekset
2
valkosipulinkynttä
2
kananmunankeltuaista
1
rkl
dijonsinappia
1/4
tl
suolaa
ripaus sokeria
valkopippuria myllystä
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Valmista alioli huoneenlämpöisistä aineksista.Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Ryöppää ne kiehuvassa vedessä kolme kertaa. Hienonna veitsellä.
- Laita kulhon pohjalle valkosipuli, keltuaiset, sinappi, suola, sokeri ja pippuri kulhon pohjalle. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää öljyt ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.