klo 12:48 | 28.11.2014

Leikkaa perunatortillasta "pihvejä" pikkupatonkien väliin ja kyytipojaksi aliolia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Tortilla perunalastuista
Ainekset
2
salottisipulia
1/2
dl
öliiviöljyä
150
g
perunalastuja
5
kananmunaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Sipulien kypsyessä riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mausta pippurilla ja pienellä ripauksella suolaa.
- Lisää perunalastut pannuun sipuleiden joukkoon ja kaada kananmunaseos päälle. Painele kaikki lastut kananmunaseokseen. Kypsennä hiljalleen. Nostele raakaa kananmunaseosta lastan avulla pannun reunoille kypsymään.
- Kun munakas on melkein kypsä, kippaa se lautaselle ja valuta takaisin pannuun niin että toinenkin puoli kypsyy.
- Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi. Viimeistele annokset aliolilla (ks. ohje alla).
Alioli
Ainekset
2
valkosipulinkynttä
2
kananmunankeltuaista
1
rkl
dijonsinappia
1/4
tl
suolaa
ripaus sokeria
valkopippuria myllystä
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Valmista alioli huoneenlämpöisistä aineksista.Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Ryöppää ne kiehuvassa vedessä kolme kertaa. Hienonna veitsellä.
- Laita kulhon pohjalle valkosipuli, keltuaiset, sinappi, suola, sokeri ja pippuri kulhon pohjalle. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää öljyt ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.