Nappaa talteen Kodin Kuvalehden rakastetut joululaatikoiden klassikko-ohjeet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo
Imelletty perunalaatikko
Ainesosat
1 1/2
kg
jauhoisia perunoita
3
rkl
vehnäjauhoja
75
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
suolaa
2
rkl
vaaleaa siirappia
5
dl
täysmaitoa
vuoan voiteluun voita
Vaiheet
- Pese perunat ja keitä kuorineen. Kuori kuumina ja soseuta.
- Sekoita ruokalusikallinen vehnäjauhoja soseeseen. Peittele astia ja nosta lämpimään. Lisää parin tunnin päästä toinen lusikallinen jauhoja. Lisää kolmas lusikallinen taas muutaman tunnin päästä.
- Sekoita pehmeä voi, suola ja siirappi perunasoseeseen. Lisää niin paljon maitoa, että tulee puuromainen seos. Kaada se voideltuun uunivuokaan (koko noin 2½ l). Vuoan täytyy olla tarpeeksi suuri, sillä laatikko pulpahtelee kypsyessään. Laita päälle voinokareita. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla paistamisen loppupuolella.