Rapsahtaen särkyvän kuoren alla odottaa tutiseva kermavanukas.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + 60 min + hyytyminen
Helppo
Crema catalana
Ainesosat
4
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori (luomu)
1/2
vaniljatankoa
5
keltuaista
1
dl
maitoa
4
rkl
sokeria
Vaiheet
- Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
- Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja vaniljatangon puolikas.
- Yhdistä kulhossa keltuaiset ja maito. Lisää kuuma kerma sekoittaen. Siivilöi seos ja mausta raastetulla sitruunan kuorella. Kaada seos uuninkestäviin pikkuvuokiin tai esimerkiksi kahvikuppeihin ja kypsennä uunissa 40-60 minuuttia. Kypsä vanukas on kauttaaltaan hyytynyt mutta vielä tutiseva. Anna vanukkaiden jäähtyä jääkaapissa yön yli.
- Ennen tarjoilua ripottele vanukkaan pintaan ohut kerros sokeria ja karamellisoi pinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla.