Seitanin valmistaminen kotona on helppoa, kunhan ostat gluteenijauhoa erikoiskaupasta. Helsinkiläisravintola B-Smokeryn hittiohjeessa seitanpalat pyöritellään maukkaassa grillikastikkeessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Seitan
Ainekset
Keitinliemi
2
l
vettä
1
rkl
merisuolaa
2
hienonnettua chiliä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
laakerinlehteä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
Taikina
3
dl
gluteenijauhoa
1
dl
mantelijauhoa
1/2
dl
hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
1
tl
merisuolaa
1
tl
garam masalaa tai savupaprikaa
n. 2 1/2
dl
kylmää vettä
Grillikastike
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
seesamiöljyä
1
hienonnettu chili
1
tl
sokeria
Työvaiheet
- Mittaa liemen ainekset kattilaan kiehumaan.
- Yhdistä taikinan ainekset kulhossa ja lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on tiivistä. Vaivaa taikinaa pari minuuttia, jotta siitä tulee kimmoisaa. Muotoile taikina paistin muotoiseksi kimpaleeksi.
- Lisää seitanpala kiehuvaan liemeen ja katso, että neste peittää sen. Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia.
- Leikkaa seitan 1 cm:n paksuisiksi pihveiksi.
- Yhdistä grillikastikkeen ainekset kulhossa ja pyörittele seitan kastikkeessa. Grillaa, savusta tai paista seitan öljyssä paistinpannussa parissa erässä, kunnes se on saanut väriä. Tarjoa hampurilaispihveinä esimerkiksi kimchin kanssa.
Vinkki: Jos teet seitanin etukäteen, säilytä se grillikastikkeessa jääkaapissa. Seitan säilyy 5 päivää.