Lohipiirakkaan voi käyttää joko graavi- tai kylmäsavulohta. Piirakka on oiva vierasvara, koska se kestää hyvin pakastuksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 palaa
20 min + 35 min
Keskivaikea
Lohipiirakka
Ainesosat
Taikina
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
150
g
voita
1/2
tl
suolaa
1 1/4
dl
kylmää maitoa
Täyte
200
g
graavi- tai kylmäsavulohta
2
dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
1
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna (tai 1/2 tl kuivattua tilliä)
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
Vaiheet
- Tee taikina. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä maito. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Tee täyte. Kaada kermaviili kulhoon, sekoita kananmunat, tilli, suola ja pippuri joukkoon. Paloittele lohi ja lisää täytteeseen.
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Jaa taikina kahtia. Kauli toisesta puolikkaasta jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuinen pohjalevy. Painele taikinalevy halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuokaan. Tasoita reuna.
- Kauli ylijääneestä taikinasta hieman vuoan halkaisijaa suurempi kansitaikina. Jos haluat, koristele se taikinakuvioilla ja jätä sivuun odottamaan.
- Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja laita piirakka ilman kansitaikinaa uuniin 15 minuutiksi.
- Ota piirakka uunista ja laita kansitaikina päälle. Voitele kansi kananmunalla ja laita uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes kansi on kypsynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki: Voit paistaa piirakan myös ilman kantta annoskokoisina avopiiraina.