Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palsternakkapyreetä, silakkapihvejä, uunipunajuuria ja tillimajoneesia

Ainekset

Makeat uunipunajuuret
6
raakaa punajuurta
Suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
(oliivi)öljyä
siirappia
Samettinen palsternakkapyre
400
g
palsternakkaa
200
g
lanttua
noin
1 1/2 dl
maitoa tai muuta nestettä
suolaa
2
rkl
voita
Itsetehty tillimajoneesi
1/2
nippu tilliä
1 1/2
dl
öljyä
1/2
keltuainen
1/2
rkl
etikkaa
1/2
tl
dijonia
suolaa
Silakkapihvit
silakkafileitä
karkeaa myllysuolaa
ruisjauhoja

Työvaiheet

Halkaise punajuuret kahtia ja leikkaa puolikkaista ohuehkoja viipaleita. Rouhi relusti suolaa. Lisää mustapippuria,  öljyä ja reilu loraus siirappia. Paista vuuassa 200 asteessa 70 minuuttia. Sekoita välissä.

 

Kuori ja pilko juurekset. Lantun voi pilkkoa aavistuksen pienempiin paloihin, sillä se kypsyy hieman hitaammin kuin palsternakka. Keitä suolatussa vedessä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja laita juurekset tehosekoittimeen/ monitoimikoneeseen. Lisää lämmin maito sekä voita ja suolaa. Soseuta kunnes seos on sametinpehmeää. Maista suola ja lisää tarvittaessa myös maitoa.

 

Sekoita tehosekoittimessa tilli ja öljy tasaiseksi.

Sekoita keltuainen ja mausteet vatkaimella. Koko ajan täydellä teholla sekoittaen lisää tilliöljyä ensin varovasti tippa kerrallaan ja sitten hitaasti ohuena nauhana kunnes majoneesi on valmis. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

 

Kääntele silakkafileiden nahkapuolet hyvin suolatuissa ruisjauhoissa, laita aina kaksi filettä päällekkäin nahka ulospäin ja paista voissa pannulla.

 

Lisää Kotikatin terveellisiä sesonkikokkailuja blogissa

Kommentit (1)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Rakastan silakkapihvejä! Näillä lisukkeilla teen ensi kerralla :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla