Jos sienionni on myötä, metsäretken jälkeen maistuu helppo frittata.
Sienifrittata
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista sienet. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.
-
Valitse paistamiseen uuninkestävä pannu. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää öljy, purjo ja timjami. Jatka paistamista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes purjo on kypsää. Ota pannu pois liedeltä.
-
Raasta parmesaani. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, parmesaani ja mausteet. Lisää sieni-purjoseos. Kaada seos takaisin pannuun tai voideltuun uuni- tai piirasvuokaan (24 cm x 28 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes frittata on hyytynyt ja sen pinta saanut kauniin värin.