Näitä laskiaispullia syö vaikka kävellessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 kpl
1 1/2 tuntia
Keskivaikea
Laskiaishodari
Ainesosat
1
annos
pullataikinaa
1
muna
Täyte
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
1/2
rkl
sokeria
1/2
tl
sokeria
1
pkt
(150 g) mantelimassaa
1
dl
vadelmahilloa
Vaiheet
- Valmista taikina laskiaswrapin ohjeella. Jaa se 16 osaan ja muotoile palat pitkulaisiksi "sämpylöiksi" (pituus noin 7 cm).
- Kohota sämpylät vedottomassa paikassa liinan alla, noin 30 min.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki ja voitele kohonneet sämpylät. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Jaa mantelimassa 16 osaan ja pyöritä palat ohuiksi pötköiksi.
- Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä ne kermavaahdolla ja mantelimassanakeilla. Valuta hilloa koristeeksi.