
Tässä juustokakkureseptissä pohja tarjotaan murusina, jotka voi halutessaan ripotella kakun päälle. Tai olla ripottelematta.
Pohjaton juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka (noin 11 x 22 cm) kevyesti öljyllä, ja vuoraa se leivinpaperilla niin, että paperi tulee pitkiltä sivuilta yli laidan. Näin hyytynyt kakku on helppo nostaa pois vuoasta. Voit käyttää myös laakeampaa uunivuokaa.
- Vatkaa tuorejuustoa ja sokeria sähkövatkaimen täydellä teholla, kunnes massa on kevyehköä, noin 5 minuuttia. Lisää ranskankerma ja 1/2 vaniljatangon siemenet. Jatka vatkaamista täydellä teholla, kunnes massa on hyvin kevyttä, noin 3 minuuttia. Laske vatkaimen teho keskinopeudelle ja lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Lisää kuohukerma ja sitruunan mehu. Vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. laita vuoka vesihauteeseen eli puoliksi vedellä täytettyyn laakeampaan uunivuokaan. Nosta vuoka vesihauteineen uuniin keskitasolle. Anna paistua 45-55 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä "hyllyy", kun sitä heiluttelee. Älä anna pinnan ruskistua.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin nostat sen pois vuoasta, jääkaapissa noin 6 tuntia.
- Leikkaa jäähtynestä juustokakusta viipaleita, ripottele keksimurusia (ks. ohje) ja valuta päälle haluamaasi marjakastiketta. (Esimerkiksi soseutettua kotimaista vadelmaa tai lakkaa.)
Keksimurut juustokakulle
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda saksanpähkinöitä 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Hienonna paahdetut pähkinät tehosekoittimessa.
- Painele digestivekeksit hienoksi muruksi esimerkiksi kaulimella muovipussin läpi.
- Ruskista voi pannussa. Sekoita sokeri, pähkinät, digestivemurska ja voi kulhossa. Tuloksen pitäisi olla hiekkamaista murua.
- Ripottele juustokakun pinnalle.