Salaatin idea tulee georgialaisesta adjika-kastikkeesta, joka valmistetaan paprikasta ja tomaatista. Salaatti maistuu sellaisenaan tai yllättävänä vegeblinien kumppanina. Saksanpähkinätahna toimittaa proteiinien virkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Adjika-salaatti
Ainekset
2
punaista paprikaa
1
makea sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
2
dl
hienonnettua tilliä
250
g
kirsikkatomaatteja
1
tl
kuminansiemeniä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
100
g
vuonankaalia
Työvaiheet
- Kuori paprikat perunankuorimaveitsellä. Paloittele ne suupaloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna valkosipuli, chili ja tilli. Halkaise tomaatit.
- Paahda kuminansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa 2 minuuttia tai kunnes ne paukahtelevat.
- Yhdistä paprikakuutiot, sipulit, tomaatit, valkosipuli, chili ja tilli kulhossa. Lisää paahdettu kumina, öljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa mielellään noin 30 minuuttia.
- Tee pähkinätahna (ks. ohje alla) ja sekoita se salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen. Lisää vuonankaali salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Saksanpähkinätahna
Ainekset
100
g
saksanpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
jauhettuja korianterinsiemeniä
1
tl
maustepippuria
4
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1
dl
vettä
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Rouhi pähkinät ja murskaa valkosipuli. Yhdistä ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa.
- Lisää mausteet, etikka ja hunaja. Kaada vettä joukkoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.