Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
10:25 | 10.3.2015

Daim-valkosuklaa-puolukkakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Marja S. on lisännyt 2 reseptiä

Maussa yhdistyy ihanan kirpeä ja hapan puolukka täydelliseen valkosuklaan ja Daimin liittoon.

Tämä kakku sai paljon kiitosta ja kehuja juhlavierailta rippijuhlissa, joihin minua pyydettiin valmistamaan kakut.

Annoksesta tulee yksi n. 26 cm kakku, mikäli  täytteen määrä on liian suuri vuokaan, voit korottaa vuoan reunoja muutamaan kertaan taitetulla leivinpareireunuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo

Daim-valkosuklaa-puolukkakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
40
g
voi
350
g
Domino keksejä (2 pötköä)
Mousse
5
dl
Turkkilainen jogurtti (Partajogurtti)
1
dl
ruokosokeria
2,5
dl
Flora Vanilla
84
g
Daim-suklaata rouhittuna (3 palaa)
130
g
valkosuklaata
7
liivatelehtiä
Kiille
4
dl
puolukkamehua
5
liivatelehtiä
2-3
dl
puolukoita (pakaste)
Tilkka maitoa

Vaiheet

POHJA

Murskaa Dominokeksit hienoksi rouheeksi ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pingota irtopohjaisen vuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Tämä helpottaa valmiin kakun siirtämistä tarjoilulautaselle. Painele keksiseos tiiviisti kakkuvuoan pohjalle.

MOUSSE

Laita liivatelehdet kylmään veteen.  Murskaa Daim-suklaapalat karkeaksi rouheeksi. Vaahdota Flora vanilla ja lisää siihen turkkilainen jogurtti ja ruokosokeri. Kuumenna maitotilkka ja sekoita liivatelehdet maitoon. Anna jäähtyä hetki. Sulata valkosuklaa ja lisää se seokseen. Lisää jäähtynyt liivate-maitoseos ja sekoita.  Lisää vahtoseokseen murskatut Daimit. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä yön yli. Seoksen saa hyytymään nopeammin pakastimessa.

KIILLE

Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna osa mehusta ja sekoita liivatteet siihen. Lisää loput mehusta. Kaada hieman jäähtynyt mehu hyytyneen moussen päälle varovaisesti. Lisää (jäiset) puolukat kakun päälle ja anna kiilteen hyytyä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
Valkosuklaa
puolukka
domino
Daim
moussekakku
valkosuklaamousse

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini