Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
9:49 | 31.3.2017

Banh mi -patonki broilerista

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Banh mi ei ole mikään peruspatonki, vaan Vietnamin lahja street foodille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 7 min
Helppo

Banh mi -patonki broilerista

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
kypsää broileria (esim. grillattua)
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
tl
sitruunaruohotahnaa (esim. Spice up)
Salaatti
300
g
valkokaalia
1
porkkana
1/2
tl
suolaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
soijakastiketta
1/4
kurkkua
2
rkl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
dl
majoneesia
2
tl
srirachaa
Lisäksi
1
patonki
tuoretta korianteria, limetinlohkoja ja hienonnettua chiliä

Vaiheet

  1. Aloita salaatista. Leikkaa kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele suola kasvissuikaleiden joukkoon ja puristele suikaleita käsin, jotta kaalin rakenne hieman rikkoontuu. Anna kaalin tekeytyä 5–10 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riivi broilerinliha kulhoon ja sekoita joukkoon makea chilikastike ja sitruunaruohotahna. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, jätä puolet pellistä tyhjäksi. Leikkaa patonki neljään palaan ja halkaise palat niin että ne jäävät toisesta reunasta kiinni. Laita patonkipalat pellin vapaaksi jääneeseen osaan ja nosta pelti kuumaan uuniin 7 minuutiksi.
  3. Kuivaa kaali-porkkanasuikaleita puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Mittaa suikaleiden joukkoon etikka, öljy ja soijakastike. Suikaloi kurkku ja hienonna minttu, ja lisää ne salaatin joukkoon.
  4. Sekoita kastike majoneesista ja srirachasta.
  5. Voitele kuumat patongit majoneesikastikkeella, ja lisää täytteeksi kuumaa broilerinlihaa sekä salaattia. Tarjoa patonkien kanssa tuoretta korianteria, limetinlohkoja ja hienonnettua chiliä. 

Vinkki! Jos kaapista löytyy edellisen päivän lihapullia, viipaloi ne banh mi -leivän sisään.

Tilaa Glorian ruoka & viini
banh mi -patonki broilerista
Broileri
vietnamilainen
30 minuuttia
aamiainen & brunssi
Kemut
Kot kot
Leivät & piirakat
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini