Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
14:15 | 24.4.2015

Kermainen lohipyttipannu

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Ruotsalaisella runoilijalla Carl Michael Bellmanilla oli tapana lorauttaa pyttipannuun tilkka kermaa. Täyteläinen pyttis saa särmää paahdetuista fenkolinsiemenistä ja sitruunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo

Kermainen lohipyttipannu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
lohta (500 g nahatonta)
8
keskikokoista kiinteää perunaa
4
pientä porkkanaa
200
g
juuriselleriä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1-2
rkl
voi-öljyseosta paistamiseen
1/2
purjoa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
tl
suolaa
1
tl
musta- tai valkopippuria
2
tl
sitruunan mehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Lisäksi
4
kananmunaa
sitruunalohkoja
tilliä

Vaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja juuriselleri. Keitä juureskuutioita suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa / 1 l vettä) noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois.
  2. Paahda siemenet kasvisten kiehuessa: Mittaa ne kuivaan kuumaan pannuun ja paahda noin 1 minuutti. Murskaa siemenet ja laita hetkeksi sivuun.
  3. Paista kiehautetut juureskuutiot rapeiksi ja kypsiksi voi-öljyseoksessa pannussa. Laita hetkeksi sivuun.
  4. Poista lohesta ruodot, nahka ja tarvittaessa vatsarasva. Kuutioi lohi. Hienonna purjo. Paista lohta ja purjoa pannussa 3-5 minuuttia. Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lisää peruna-juuresseos ja anna sen lämmetä. Mausta pyttipannu fenkolinsiemenillä, suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella.
  5. Tarjoile lohipyttipannun kanssa paistettuja kananmunia tai uppomunia. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla ja tillisilpulla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pyttipannu
Lohi
kala
Päivän katiska
30 minuuttia

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini