
Kiinan Sichuanista kotoisin oleva suan cai yu on maistuva kalakeitto heille, jotka kaipaavat hieman jotain uutta makua kattilaansa.
Sichuanilainen sinappikaalilla höystetty kalakeitto eli suan cai yu
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kalafileet graavikalan tapaan 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pirskottele sherry viipaleille ja anna maustua 10 minuuttia.
-
Kuori ja leikkaa valkosipuli ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmä.
-
Ota sinappikaalin lientä 3 ruokalusikallista talteen. Leikkaa kaali pienemmiksi paloiksi.
-
Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä kattilassa 3 minuuttia. Lisää sinappikaali ja jatka paistamista 3 minuuttia.
-
Lisää sinappikaalin liemi ja kalaliemi. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
-
Lisää kalapalat kuumaan keittoon. Älä keitä enää.