4:lle
Helppo
Avokadopasta
Ainesosat
400-500
g
spagettia
1
valkosipulinkynsi
1
limetti
puolikas chili (poista siemenet)
2
kypsää avokadoa
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
pala
pecorinoa
pala
Parmesania
suolaa
mustapippuria
Vaiheet
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Lisää kuutioitu avokado, suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesanraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton. Älä siis pihistele suolan kanssa. Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta keitinvesi kastikkeen sekaan, jonka jälkeen pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa välittömästi valkoviinin kera.