Appelsiinin ja maalaissinapin maustama uunilohi on rehevä ruoka, kuin suoraan Ranskan maaseudulta.
Tarjoile raikkaan salaatin, rapean vaalean leivän ja perunoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo
Raikas ja sinappinen uunilohi
Ainesosat
600
g
lohta
1
rkl
voita
Kastike
1
appelsiinin kuori
1/2
appelsiinin mehu
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
karkeaa maalaissinappia (esim. dijon)
1
rosmariinin oksa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Poista kalasta ruodot ja pyyhi kala puhtaaksi. Voitele uunivuoka voinokareella ja nosta kala vuokaan.
- Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä pienessä kattilassa kerma, sinappi, rosmariinin oksa ja appelsiininkuori ja mehu. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kermaseos kalan päälle vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä lohta alatasolla 20–30 minuttia kalan paksuudesta riippuen.
Vinkki! Appelsiinissa ja sinapissa on hapokkuutta, joten kastike saattaa juoksettua. Käytä siis kunnon kuohukermaa.