Fitness-salaatti on ruokaisasti vege: kasviksia, kvinoaa ja raejuustoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + paistoaika 25 min + keittoaika 15 min
Keskivaikea
Kvinoa-kasvis-raejuustosalaatti
Ainesosat
1 1/2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
kasvisliemikuutio
1/2
tl
chilihiutaleita
200
g
raejuustoa
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahdetut kasvikset
1
punasipuli
1
punainen paprika
1
pieni
kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
hiutalesuolaa
1/4
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Valmista ensin kasvikset. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja paloittele paprika. Leikkaa kesäkurpitsasta päädyt ja halkaise pituussuunnassa neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa ja paloittele loppuosa. Kuutioi munakoiso. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää oliiviöljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada kasvisseos pellille. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kauniisti paahtuneet.
- Kasvisten paahtuessa mittaa kvinoa kulhoon. Kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtaise. Valuta hyvin.
- Mittaa 3 dl vettä ja kvinoa kattilaan, lisää suola, puolikas kasvisliemikuutio sekä chilihiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt siihen. Avaa kansi ja anna kvinoan jäähtyä ja kuivua hiukan.
- Ota kasvikset uunista ja ripottele niiden pinnalle hiutalesuolaa ja mustapippuria. Yhdistä kvinoa ja paahdetut kasvikset suuressa salaattikulhossa. Silppua lehtipersilja. Sekoita raejuusto ja lehtipersiljasilppu nostellen kasvisten ja kvinoan joukkoon.