Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
10:53 | 11.4.2017

Vadelma-tuorejuustopullakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Juhlapullan paluu: juustokakun inspiroima pullakakku sopii koreisiin kekkereihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
2 1/2 t
Keskivaikea

Vadelma-tuorejuustopullakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
maitoa
50 g +
1 rkl
voita
6
dl
vehnäjauhoja
1
pkt (11 g)
kuivahiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
muna
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1
prk (200 g)
vaniljatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1
dl
sokeria
Päälle
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1
dl
tuoreita vadelmia

Vaiheet

  1. Yhdistä maito ja voi pienessä kattilassa ja lämmitä niin, että voi sulaa.
  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Riko kulhoon jauhojen päälle kananmuna ja kaada joukkoon maito-voiseos. Sekoita puulastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5–10 minuuttia. Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  3. Sekoita kulhossa vadelmat, tuorejuusto ja sokeri. Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä tai sulata ne mikrossa.
  4. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja leikkaa pullalevy pituussuunnassa pitkiksi 5 sentin siivuiksi.
  5. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) ruokalusikallisella voita. Kieputa yksi pullataikinasiivu löysäksi rullaksi ja aseta se vuoan keskelle. Jatka käärimistä siivu kerrallaan niin, että taikinasta muodostuu spiraali. Pidä täytepuoli rullan sisällä. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta kohonnut pullavuoka uunin alaosaan ja paista 30 minuuttia. Peitä pulla foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
  7. Nosta kypsynyt pullakakku uunista ja anna jäähtyä 10–15 minuuttia vuoassa.
  8. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja lisää vielä lopuksi tuoreet vadelmat koristeiksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
vadelma-tuorejuustopullakakku
Kakku
pullakakku
Pulla
finnhits
Jälkiruuat
Sokerileipuri
lasten suosikit
Kemut
vadelma

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini