Juhlapullan paluu: juustokakun inspiroima pullakakku sopii koreisiin kekkereihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
2 1/2 t
Keskivaikea
Vadelma-tuorejuustopullakakku
Ainesosat
2
dl
maitoa
50 g +
1 rkl
voita
6
dl
vehnäjauhoja
1
pkt (11 g)
kuivahiivaa
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
muna
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1
prk (200 g)
vaniljatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
1
dl
sokeria
Päälle
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1
dl
tuoreita vadelmia
Vaiheet
- Yhdistä maito ja voi pienessä kattilassa ja lämmitä niin, että voi sulaa.
- Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Riko kulhoon jauhojen päälle kananmuna ja kaada joukkoon maito-voiseos. Sekoita puulastalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 5–10 minuuttia. Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
- Sekoita kulhossa vadelmat, tuorejuusto ja sokeri. Jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä tai sulata ne mikrossa.
- Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja leikkaa pullalevy pituussuunnassa pitkiksi 5 sentin siivuiksi.
- Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm) ruokalusikallisella voita. Kieputa yksi pullataikinasiivu löysäksi rullaksi ja aseta se vuoan keskelle. Jatka käärimistä siivu kerrallaan niin, että taikinasta muodostuu spiraali. Pidä täytepuoli rullan sisällä. Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta kohonnut pullavuoka uunin alaosaan ja paista 30 minuuttia. Peitä pulla foliolla ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
- Nosta kypsynyt pullakakku uunista ja anna jäähtyä 10–15 minuuttia vuoassa.
- Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja lisää vielä lopuksi tuoreet vadelmat koristeiksi.