Keväinen pappilan hätävara tehdään tietenkin raparperista!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo
Raparperia ja halvakermaa
Ainesosat
3-4
raparperinvartta
4
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
100
g
pistaasihalvaa
1
dl
siirappia
1/2
tl
kardemummaa
1
dl
kuorittuja pistaaseja
(herukankukintoja)
Vaiheet
-
Huuhtele raparperit ja leikkaa kuivuneet kannat pois. Keväistä raparperia ei välttämättä tarvitse edes kuoria, jos kuori on paksu viillä kuori pois. Leikkaa varret 5 sentin paloiksi.
-
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää sokeri ja murenna joukkoon halva. Nosta halvakerma jääkaappiin odottamaan.
-
Kuumenna siirappi paistinpannulla. Lisää kardemummaa halutessasi. Lisää joukkoon raparperit ja hauduta 3 minuuttia.
-
Annostele halvakermaa annosmaljoihin. Murra päälle pistaasipähkinöitä. Nostele annoksiin jäähtyneet raparperit ja siirappi. Jos haluat voit koristella annokset herukankukinnoilla.