15:45 | 6.5.2015
Kesäkurpitsa-purjopiirakka hamppu-tattaripohjalla
Gluteeniton pohja!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
Helppo
Kesäkurpitsa-purjopiirakka hamppu-tattaripohjalla
Ainesosat
Pohja
0,75
dl
GOOD raaka hamppuproteiinijauhetta
1,5
dl
tattarijauhoja
(1
dl
kaurahiutaleita)
0,5
dl
soijamaitoa
n. 100
g
voita (tai noin 0,4 dl oliiviöljyä)
Täyte
n. 15
cm
kesäkurpitsaa
n. 15
cm
purjoa
Valkosipulia
pinaattia ja/tai nokkosia
2
luomumunaa
Emmental juustoraastetta
1
dl
soijamaitoa
mausteita: paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa
Vaiheet
sekoita pohjan ainekset yhteen ja leivo pehmeäksi taikinaksi. jätä jääkaappiin lepäämään täytteen valmistuksen ajaksi. painele uunivuokaan tai kauli kahden voipaperin välissä, paista pohjaa 200 C uunissa ilman täytteitä noin 5-10 min.
leikkaa kesäkurpitsasta ja purjosta noin 5cm pituisia pätkiä, viipaloi ne pituussuunnassa. paista kevyesti pannulla, lisää valkosipuli ja pinaatti. levitä vihannekset esipaistetun pohjan päälle. kaada päälle maustettu juusto-soija-munamaito. paista kunnes pinta on ruskistunut kauniisti, noin 20 - 30 min.
jos haluat kevyempää, korvaa pohjan voi hyvällä oliiviöljyllä ja jätä juusto pois!