
Tämä ruotsinlaivan tyrmäävän herkullinen rapupuuro oli Glorian ruoka ja viinin lukijan toiveresepti. Konjakkinen rapumannapuuro vaahdotetaan ammattilaiskeittiössä sifonilla. Kotikeittiössä kannattaa suosia pallovatkainta.
Ravintola Platen jokirapupuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda tomaattipyreetä teräskattilassa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, hummerifondi, sokeri, fenkolinsiemenet, tähtianikset, suola ja cayennepippuri. Kaada konjakki joukkoon. Anna liemen kiehua kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin 6 dl. Tähän menee noin 20 minuuttia.
- Siivilöi mausteet pois liemestä. Lisää kerma. Anna liemen kiehahtaa ja sekoita mannaryynit joukkoon voimakkaasti pallovatkaimella vatkaten. Keitä 5 minuuttia. Lisää vettä, jos puuro tuntuu liian paksulta.
- Sekoita voi ja sitruunamehu puuroon juuri ennen tarjoamista. Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi pallo-vatkaimella.
- Koristele rapupuuro esimerkiksi jokiravunpyrstöillä, appelsiiniviipaleilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
VINKKI Ravintola Platessa puuro tehdään paahdetuista ravunkuorista keitettyyn liemeen.