Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Keitot
13:26 | 8.5.2017

Kalastajan kalakeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Jesse Kamras KUVA Elvi Rista

Yksinkertainen rapuliemi nostaa kalasopan uudelle tasolle.

Kalastajan kalakeiton salaisuus piilee yksinkertaisessa rapuliemessä, joka saa hapokkuutta ja makeutta tomaattipyreestä. Tomaattipyree, vesi ja ravun kuoret saavat hautua kattilassa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen liemi siivilöidään talteen.

Perinteikkään perunan ja porkkanan sijaan lohisoppaan pilkotaan raikasta fenkolia ja varsiselleriä. Lisäksi valkosipuli ja chili tuovat keittoon pientä potkua. Kasviksia kuullotetaan hetki kattilassa, jonka jälkeen joukkoon kaadetaan rapuliemi ja tomaattimurska. Lopuksi keittoon lisätään kaltatut ja pilkotut tomaatit sekä pilkottu purjo tuomaan lisää makua ja rakennetta.

Lohikuutiot lisätään keittoon vasta keittämisen loppuvaiheessa, jotta se pysyisi mahdollisimman mehevänä. Lohi saa kypsyä keitossa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen keitto viimeistellään katkaravuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
55 min + rapuliemi 40 min
Helppo

Kalastajan kalakeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
ruodotonta lohifileetä
1
sipuli
1
fenkoli
1
varsisellerin varsi
2
valkosipulinkynttä
1/2
punaista chiliä
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
3
tomaattia
1/2
purjo
1
tl
chilijauhetta
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Rapuliemi
400
g
isoja kuorellisia katka- rapuja (pakaste)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
l
vettä

Vaiheet

  1. Valmista ensin rapuliemi. Kuori sulaneet katkaravut. Siirrä ravut kylmään odottamaan. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä pari minuuttia. Lisää ravunkuoret ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja peitä se kelmulla. Anna liemen jäähtyä ja kuorien laskeutua kattilan pohjalle. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan, kuumenna ja anna kiehua noin 5 minuuttia, jotta liemi hiukan tiivistyy.
  2. Leikkaa sipuli, fenkoli ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä tomaattipyreen kanssa 3 minuuttia. Lisää rapuliemi ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia.
  3. Kalttaa tomaatit: leikkaa tomaattien pintaan ristiviilto, kasta minuutiksi kiehuvaan veteen ja vedä kuori irti. Leikkaa kuoritut tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit ja leikkaa purjo suikaleiksi. Lisää ne keittoon. Lisää myös chilijauhe, suola ja pippuri.
  4. Poista lohifileestä nahka ja vatsarasva. Leikkaa filee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kalapalat keittoon. Anna kypsyä pari minuuttia mutta älä keitä enää. Lisää lopuksi katkaravut. Hienonna persilja keittoon. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kalakeitto
rapuliemi
Viikonloppubistro
päivän katiska
gluteeniton deli
lohikeitto

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini