
Marjakupit
Ainekset
Työvaiheet
Pohjat:
Sekoita jauhot ja sokeri. Nypi huoneenlämpöinen voi jauho-sokeriseokseen ja lisää vesi. Kauli taikina ohueksi ja ota pyöreällä muotilla tai lasilla (halk. 7cm) kiekkoja. Painele taikina pieniin vuokiin. Pistele taikinaan haarukalla reikiä pohjalle ja reunoille.
Paista 175 astetta 10 min.
Irroita vähän jäähtyneet pohjat varoen vuoista.
Valmista ensin vaniljakreemi:
Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi sekaisin sähkövatkaimella, kunnes vaniljakreemi on kiiltävää ja paksua.
Vatkaa sitten vispikerma hyväksi vaahdoksi. Kermavaahto ei saa jäädä liian pehmeäksi; sen tulisi olla sen verran jäykkää, että voit muotoilla siitä teräviä huippuja esim veitsellä ilman niiden notkahtamista. Varo kuitenkin vatkaamasta kermaa yli! Kerman joukkoon ei lisätä sokeria, sillä vaniljakreemi on hyvin makeaa jo valmiiksi.
Sekoita kermavaahto ja vaniljakreemi toisiinsa tasaiseksi massaksi.
Pursota kreemi pohjille ja laita marjat päälle.