Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Välipalat
Suolainen leivonta
Gluteeniton
9:23 | 19.5.2017

Mukipizza

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Suolainen mukikakku? Ei, vaan jotain vielä parempaa. Gluteeniton "mukipizza" rakentuu sekoitettavasta pohjasta, täytteestä ja juustosta mikrossa yhdellä napin painalluksella. Pling, ja telkkarieväs on valmis!

Mikrossa kypsennettävät pikaiset mukikakut ovat monen ratkaisu äkilliseen makeanhimoon. Mutta tiesitkö, että voit tehdä samalla tekniikalla myös suolaiset leffaillan eväät?

Mukipizza on täydellisen helppo ja takuulla maistuva väli- tai iltapala, joka onnistuu myös lapsilta. Valitse mahdollisimman iso muki, ja sekoita pohjalla ensin taikinan kuivat ainekset. Kohotusaineita tarvitsee vain hyvin pienen ripauksen. Mukiin lisätään maito tai vesi ja öljy ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi.

Taikinan päälle lusikoidaan täytteet samassa järjestyksessä kuin pizzankin päälle. Ensin pari ruokalusikallista tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Sen jälkeen omat lempitäytteet, esimerkiksi tonnikalaa, salamia tai kinkkusuikaleita. Muutama halkaistu kirsikkatomaatti päälle ja ripaus pizzamaustetta tai oreganoa.

Sen jälkeen muki pariksi minuutiksi mikroon ja hetken jäähtymisen jälkeen pizzan himo on tyydytetty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1
15 min
Helppo

Mukipizza

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
rkl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
ripaus
leivinjauhetta
ripaus
ruokasoodaa
1/4
tl
suolaa
3
rkl
maitoa
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
3
rkl
valmista tomaattikastiketta
3/4
dl
juustoraastetta
2-3
rkl
pizzatäytteitä (esim. suikaloitua kinkkua, salamiviipaleita tai meetvurstia)
2-3
kirsikkatomaattia
1/2
tl
oreganoa

Vaiheet

  1. Ota suuri, mikronkestävä muki ja sekoita pohjalle annostaikinan verran kaurajauhoja, leivinjauhetta, ruokasoodaa ja suolaa. Lisää maito ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi mukiin tomaattikastike ja juustoraaste.
  3. Ripottele pinnalle täytteet, esimerkiksi suikaloitu kinkku tai salamiviipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne päälle. Mausta oreganolla.
  4. Kypsennä mukipizzaa mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
lasten suosikit
Pizza
nuuka kokki
gluteeniton deli

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini