Levysushin riisin ja muut ainekset voi valmistella etukäteen, kasaaminen käy vikkelästi juuri ennen vieraisen saapumista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
20 min + riisin valmistus 40 min
Keskivaikea
Levysushi lohesta
Ainesosat
4
dl
sushiriisiä
4 1/2
dl
vettä
6
rkl
riisiviinietikkaa
3
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
Kastike
2
dl
ranskankermaa
2
tl
wasabia
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
200
g
graavilohta
2
kypsää avokadoa
1
dl
kirjolohenmätiä
1-2
dl
versoja tai silmuja
(1 rkl mustia seesaminsiemeniä)
Vaiheet
- Huuhtele riisi kylmällä vedellä 3–4 kertaan. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna seistä kannella peitettynä 15 minuuttia. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpö pienimmälle teholle ja anna riisin kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Sammuta liesi ja jätä riisi hautumaan kannella peitettynä 10 minuutiksi. Siirrä kypsä riisi isoon laakeaan kulhoon ja peittele se puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Valmista etikkaliemi riisin kypsyessä. Mittaa etikka, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta. Sekoita liemi riisiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeen alla.
- Suikaloi lohi ja leikkaa avokadot viipaleiksi. Mausta ranskankerma wasabilla ja soijakastikkeella.
- Levitä puolet riisistä kostutetuin käsin suorakaiteeksi (15 x 25 cm) vadille. Levitä lohi ja puolet avokadoviipaleista riisilevylle. Levitä puolet ranskankermasta avokadon ja lohen päälle. Taputtele loppu riisi kostutetuin käsin täytteiden päälle.
- Levitä loppu ranskankerma riisin päälle ja koristele jäljelle jääneillä avokadoviipaleilla, mädillä ja versoilla. Voit ripotella levy-sushin koristeeksi myös mustia seesaminsiemeniä.