Tämä rapean keveä pinaattipiirakka päihittää kaikki. Palassa on rutkasti makua, mutta olemattomasti kaloreita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
20 min + uunissa 30 min
Keskivaikea
Pinaatti-rahkapiirakka
Ainesosat
6
arkkia
filotaikinaa
1/2
dl
oliiviöljyä
Täyte
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
250
g
maitorahkaa (0,3 %)
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
150
g
kesäkurpitsaa
(1 dl tuoreita pinaatinlehtiä)
Vaiheet
- Leikkaa filoarkit kahteen osaan. Laita kaksi arkkia noin 30-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Sivele päällimmäisen arkin pinta kevyesti oliiviöljyllä. Jatka kunnes olet laittanut kaikki arkit vuokaan.
- Sulata ja valuta pinaatti. Lisää joukkoon rahka, vuohenjuusto ja kananmunat. Sekoita massa tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää suola ja pippuri.
- Kaada pinaattiseos piirakkavuokaan. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet piirakan pinnalle. Koristele pinta tuoreilla pinaatinlehdillä. Sivele filotaikinan reunat lopulla öljyllä.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.