Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Kasvis
Juhli ja nauti
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
22:12 | 23.5.2015

Jamie Oliverin kesäkurpitsaa alla carbonara

Lisää omaan keittokirjaan
Tintti Alanko on lisännyt 27 reseptiä

Ylivoimaisesti paras Jamie Oliverin keittokirja on Jamien kotona (Jamie at home). Tästä kirjasta meillä tehdään montaa kotiruokareseptiä, tässä yksi lemppareistani!

  • Merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 3 keskikokoista keltaista ja/tai vihreää kesäkurpitsaa
  • 500 g pennepastaa
  • 4 luomukananmunan keltuaista
  • 1dl kuohukermaa
  • 2 reilua kourallista vastaraastettua parmesania
  • 1 iso loraus oliiviöljyä
  • 12 paksua viipaletta pancettaa tai pekonia isohkoina kuutioina
  • tuoreen timjaminipun silputut lehdet (jos otat omasta puutarhasta myös kukat käy) 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
30 min.
Helppo

Jamie Oliverin kesäkurpitsaa alla carbonara

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Vaiheet

Laita pastavesi kiehumaan suolan kanssa. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin halki ja pilko viipaleiksi. Erottele keltuaiset kulhoon, lisää kerma ja puolet parmesanista. Sekoita haarukalla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Jätä se odottamaan. 

Laita pasta kiehuvaan veteen ja anna kiehua (pakkauksen mukaan, mutta ota n. 1 minuuttia aikaisemmin pois vedestä) 

kuumenna korkeareunainen suuri paistinpannu kuumaksi, lorauta siihen reilu satsi oliiviöljyä ja paista pekoni/panceta rapeaksi siinä. Lisää pannuun kesäkurpitsan viipaleet ja kaksi hyppysellistä mustapippuria. Ripottele joukkoon timjamin lehdet. Sekoita kauttaaltaan niin että kesäkurpitsat maustuvat pekonin viipaleiden ja mausteiden kanssa. Anna kesäkurpitsojen kypsyä melko pehmeiksi. 

Seuraava vaihe on kriittisin: kun pasta on kypsää, valuta se ja ota n. 2 dl keitinvettä talteen. Kaada muna-parmesanjuustoseos ja kääntele pasta välittömästi kesäkurpitsapekoniseoksen sekaan. Nosta pannu liedeltä pois, ettei kastike juoksetu (munan takia). 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Carbonara
Pekoni
Kesäkurpitsa
parmesan

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Suppispasteijat

Mummon jauhelihaperunalaatikko

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini