Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Espanjalainen kylmä mantelikeitto on kesän hienostunein alkupala, ja sopii loistavasti myös brunssille tai tapaspöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pikkuruokana
Valmistusaika
25 min + jäähdytys 1 t

Kylmä mantelikeitto eli ajo blanco

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
200
g
kuorittuja manteleita
2
viipaletta maalaisleipää
5
dl
kylmää vettä
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sherryviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
vihreitä viinirypäleitä, oliiviöljyä, appelsiinia ja miniversoja

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita ne manteleiden kanssa tehosekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi seokseksi.
  2. Leikkaa leivistä kuoret pois. Lisää leivän sisäosat, vesi ja öljy tehosekoittimeen manteliseoksen päälle. Pyöräytä seos tasaiseksi keitoksi.
  3. Mausta keitto etikalla, suolalla ja pippurilla. Laita keitto jääkaappiin viilenemään vähintään 1 tunniksi.
  4. Koristele keittoannokset puolitetuilla viinirypäleillä, oliiviöljyllä, appelsiinilla ja versoilla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Täydellisen lohisopan salaisuus on itse haudutettu liemi. Se on helppo ja nopea homma – pyydä vain ainekset mukaan kalatiskiltä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohikeitto

Ainekset

1
kirjolohi
l
vettä
1
sipuli
1
porkkana
1
ruukku tilliä
½
rkl
karkeaa merisuolaa
1
tl
kokonaisia maustepippureita
2
laakerinlehteä
Lisäksi
2–3
porkkanaa
7
keskikokoista (kiinteää) perunaa
2
dl
ruokakermaa
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kirjolohesta kidukset ja fileoi kala. Voit pyytää kaupan kalatiskillä, että tämä tehdään valmiiksi. Pyydä fileiden lisäksi kalanperkeet pakettiin.
  2. Kuori ja lohko sipuli ja porkkana lientä varten. Leikkaa tillistä varret. Säästä tuoreet tillinhapsut keiton pinnalle.
  3. Laita kalanperkeet kattilaan. Lisää joukkoon vesi, sipulilohkot, porkkanapalat, tillinvarret ja mausteet.
  4. Hauduta lientä liedellä 30 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. Siivilöi valmis liemi talteen.
  5. Viillä liemen hautuessa kirjolohifileistä pois nahka. Kuutioi fileet. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Silppua tilli.
  6. Laita juurekset keittoliemeen ja keitä melkein kypsiksi. Lisää joukkoon kerma ja kalapalat. Kala kypsyy mehevän kypsäksi muutamassa minuutissa.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta tuoretta tilliä.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1179 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.