
Kvinoapohjaisessa levypizzassa jokainen syöjä saa omassa annospalassaan kananmunan, joka hyydytetään "häränsilmäksi".
Kvinoapohjainen sieni-kananmunapizza
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo kvinoa lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä. Laita kvinoa kulhoon, peitä vedellä ja jätä likoamaan huoneenlämpöön vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kattilassa 5–8 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää säilötyt tomaatit, sokeri, basilika ja suola. Anna kastikkeen hautua kannen alla välillä sekoitellen vähintään 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele täytteet. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Paista sieniä paistinpannussa öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat tummanruskeita. Siirrä jäähtymään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Jatka taikinan valmistamista. Huuhtele ja valuta kvinoa siivilässä. Siirrä se monitoimikoneen kulhoon. Lisää 1 dl vettä, 2 rkl oliiviöljyä, leivinjauhe ja suola. Pyöritä aineksia koneessa noin 5 minuuttia, kunnes seos on vellimäistä.
- Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla ja sivele paperi öljyllä. Levitä kvinoaseos leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Kumoa se toiselle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Paista vielä toista puolta 10 minuuttia.
- Levitä tomaattikastike pizzalle ja revi mozzarella paloiksi. Levitä mozzarella ja paistetut herkkusienet pizzalle. Riko kananmunat pizzan päälle, lähelle jokaista kulmaa. Paista pizzaa vielä 10–12 minuuttia, kunnes kananmunien valkuainen on hyytynyt ja juusto on sulanut. Rouhi pizzan päälle mustapippuria myllystä ja tarjoa se neljäksi annospalaksi leikattuna.