Eilisen perunamuusi muuttuu käden käänteessä herkullisiksi lepuskoiksi. Tuoreet yrtit tekevät leivästä todellista luksusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 kpl
15 min + kypsennys 15 min
Yrtti-perunalepuskat
Ainesosat
5
dl
perunamuusia
1
dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. ruohosipulia, lipstikkaa)
1
tl
suolaa
1
kananmuna
2 1/2
dl
hiivaleipäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
Lisäksi
50
g
voita
1/2
dl
tuoreita yrttejä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Tee perunamuusi tai käytä edellispäivän muusia. Hienonna yrtit ja sekoita ne perunamuusin joukkoon suolan ja kananmunan kanssa. Lisää hiivaleipäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina 16 palaan ja laita palat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Muotoile paloista jauhotetuin sormin ohuita leipiä. Pistele leivät haarukalla ja kypsennä niitä uunissa noin 15 minuuttia.
- Sulata voi ja hienonna yrtit voisulan joukkoon. Voitele kuumat rieskat yrttivoisulalla.