Pirtelö suoraan pirtelöiden taivaasta! Tähän ylitsevuotavaan herkkuun sopivat koristeeksi myös marjat, hedelmät, tikkarit, hattara tai popparit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Helppo
Överipirtelö
Ainesosat
200
g
pakastevadelmia
1
prk
vispikermaa
100
g
valkosuklaata
pala tuoretta inkivääriä (4 rkl raastettuna)
2
dl
maitoa
1
l
vaniljajäätelöä
Koristeluun
4
donitsia
karkkeja
nonparelleja
jäätelökastiketta
Vaiheet
- Sulata vadelmat mikrossa tai keittäen hellalla, jos ne ovat ulkomaisia. Jätä jäähtymään.
- Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi veitsellä. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kulhoon maito ja lisää valkosuklaa ja inkivääri. Pilko jäätelö kuutioiksi ja nostele kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kokoa pirtelöt. Lusikoi ensin lasien pohjalle puolet vadelmista. Kaada sitten päälle pirtelömassasta suurin osa. Tee vielä toinen vadelmakerros ja kaada päälle loput pirtelöstä. Kokoa lopuksi päälle kasa kermavaahtoa ja paljon koristeita.