Huijarin jäätelöohje! Muutamalla yksinkertaisella tempulla kaupan valmis jäätelö muutetaan kesän herkullisimmaksi jälkiruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 kpl
10 min + pakastus 1 1/2 t
Helppo
Rapeat mansikkatuutit
Ainesosat
1
l
vaniljajäätelöä
3
dl
mansikoita
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
2
rkl
tomusokeria
Krokantti
80
g
kuorellisia manteleita
1
dl
sokeria
Lisäksi
valmiita jäätelövohveleita (esim. Pappagallo)
Vaiheet
- Ota jäätelö huoneenlämpöön.
- Poista mansikoista kanta ja paloittele ne korkeaan, kapeaan kulhoon. Mittaa joukkoon etikka ja tomusokeri. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita sose vaniljajäätelöön. Peitä jäätelö kelmulla ja laita pakastimeen 1 1/2 tunniksi.
- Pilko mantelit muutamaan osaan veitsellä.
- Sulata sokeri paistinpannussa kullanruskeaksi. Varo polttamista, ettei sokerista tule kitkerää. Lisää mantelit, kun sokeri on kokonaan sulanut. Sammuta lämpö ja anna pannun olla levyllä vielä 2–3 minuuttia. Kaada manteli-sokeriseos leivinpaperille levyksi. Anna kovettua noin 5 minuuttia. Murskaa kova krokantti rouheeksi kahden leivinpaperin välissä esim. lihanuijalla tai vasaralla.
- Ota jäätelö pakastimesta ja pyöritä palloiksi jäätelövohveleihin. Ripottele pintaa reilusti mantelikrokanttimurskaa.