Uunissa tehty lihapata on väsyneen kokkaajan ystävä. Kippaa ainekset pataan ja hautua uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
10 min + 2 tuntia kypsyttelyä
Helppo
Helppo lihapata
Ainesosat
1
pkt
(700 g) karjalanpaistilihoja
2
rkl
voita
1
pss
(350 g) pakastettuja punajuurikuutioita (esim. Findus)
1
pss
(200 g) babyporkkanoita
1
rasia
(250 g) kirsikkatomaatteja
5-7
dl
vettä
2
dl
hillosipuleita
1
lihaliemikuutio
2
oksaa rosmariinia
1
rasia
(400 g) ruusukaaleja 1 tl suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
- Sulata voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihapalat kuumalla pannulla muutamassaerässä. Siirrä lihat pataan.
- Lisää pataan pakastepunajuuret, pikkuporkkanat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Lisää joukkoon hillosipulit, liemikuutio ja rosmariinin oksat. Hauduta lihapataa kannen alla miedolla lämmöllä 1½ tuntia. Sekoita välillä. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
- Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.