
Uunissa tehty lihapata on väsyneen kokkaajan ystävä. Kippaa ainekset pataan ja hautua uunissa.
Helppo lihapata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
- Sulata voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihapalat kuumalla pannulla muutamassaerässä. Siirrä lihat pataan.
- Lisää pataan pakastepunajuuret, pikkuporkkanat ja kirsikkatomaatit. Kaada päälle vettä niin, että lihat lähes peittyvät. Lisää joukkoon hillosipulit, liemikuutio ja rosmariinin oksat. Hauduta lihapataa kannen alla miedolla lämmöllä 1½ tuntia. Sekoita välillä. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
- Huuhtele ruusukaalit, poista huonot lehdet. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.