Basilika ja ilmakuivattu kinkku ovat mahtava makupari. Tämä piiras hurmaa myös keveydellään: pohjassa ei ole voita, ja täytekin valmistetaan kevytkermasta.
Paljon vieraita? Vihreän piiraan voi myös valmistaa pelillä. Tuplaa silloin ainekset.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
35 + paistaminen 30 min
Basilikapiiras
Ainesosat
1 1/2
dl
vettä
1/4
pala hiivaa
1/2
tl
suolaa
1
dl
kaurahiutaleita
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
ruukku
basilikaa
2
dl
ruokakermaa, 10 %
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria rouhittuna
Päälle
6
retiisiä
4
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
öljyä
3
dl
salaattisekoitusta
pari oksaa basilikaa
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee pohja. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan jauhot ja lisää öljy. Painele taikina piirakkavuoan (ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
- Valmista täyte. Lisää basilika, kerma, maito ja munat monitoimikoneeseen. Soseuta seos tasaiseksi. Lisää suola ja valkopippuri. Kaada täyte piirakkavuokaan.
- Kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia.
- Viipaloi pestyt retiisit. Viipaloi ilmakuivattu kinkku. Sekoita valkoviinietikka ja öljy. Lisää retiisit, basilika ja kastike salaattisekoituksen joukkoon. Asettele salaatti ja kinkkuviipaleet jäähtyneen piirakan päälle.