
Lohipalat käväisevät uunissa ja mautuvat sitten fenkolinsiemenliemessä ihanan pehmeiksi. Granaattiomena viimeistelee maun.
Granaattiomenalohi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala 2 ½ cm:n kuutioiksi. Laita kalakuutiot uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Sekoita liemiainekset tasaiseksi ja kaada liemi kalojen päälle niin, että ne peittyvät.
- Kypsennä kalaa uunissa 8 minuuttia. Ota uunista ja anna marinoitua huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia. Voit jättää kalan jääkaappiin myös yön yli.
- Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Hienonna tilli. Nosta lohipalat liemestä tarjoiluastiaan ja lisää siemenet ja tilli. Ripottele sormisuolaa päälle. Halutessasi lisää hieman raastettua sitruunankuorta.