Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 14.9.2024

Mustaherukka-suklaakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Suklaakakku saa täytteeksi mustaherukoita, rahkaa ja kinuskikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15
60 min
Helppo

Mustaherukka-suklaakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kananmunaa
1
dl
öljyä tai sulatettua margariinia
1
dl
laktoositonta maitoa
4
dl
gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
3
dl
sokeria
2
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1½
dl
kuumaa kahvia
TÄYTE
1½
dl
jäisiä mustaherukoita
3
rkl
sokeria
1
prk (250 g)
laktoositonta maitorahkaa
4
rkl
laktoositonta kinuskikastiketta
KORISTEEKSI
½
dl
sokeria
1–2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3–4
rkl
kuivattuja mustaherukoita

Vaiheet

  1. Sekoita kulhossa kananmunat, öljy ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-öljyseos ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi (taikina on tässä vaiheessa paksua). Lisää joukkoon kuuma kahvi ja vatkaa taikinaa 2 minuuttia.

  2. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka (∅ 22 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on se kypsä.

  3. Kumoa kakku leikkuulaudalle ja irrota leivinpaperi kakun ympäriltä. Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta pohja kakkuvadille.

  4. Murskaa kohmeiset mustaherukat ja sokeri keskenään ja levitä kakkupohjalle. Sekoita maitorahka ja kinuskikastike. Lusikoi mustaherukkaseoksen päälle. Nosta päälle kakkupohja.

  5. Sulata sokeria kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se on sulanut ja alkaa ruskistua. Kaada sulaa sokeria leivinpaperin päälle pitkiksi nauhoiksi. Anna kovettua. Koristele kaakaojauheella, sokerinauhoilla ja kuivatuilla mustaherukoilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Mustaherukka
suklaakakku
Kemut
gluteeniton deli
Äitienpäivä

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini