
Suklaakakku saa täytteeksi mustaherukoita, rahkaa ja kinuskikastiketta.
Mustaherukka-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kulhossa kananmunat, öljy ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-öljyseos ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi (taikina on tässä vaiheessa paksua). Lisää joukkoon kuuma kahvi ja vatkaa taikinaa 2 minuuttia.
-
Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka (∅ 22 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on se kypsä.
-
Kumoa kakku leikkuulaudalle ja irrota leivinpaperi kakun ympäriltä. Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta pohja kakkuvadille.
-
Murskaa kohmeiset mustaherukat ja sokeri keskenään ja levitä kakkupohjalle. Sekoita maitorahka ja kinuskikastike. Lusikoi mustaherukkaseoksen päälle. Nosta päälle kakkupohja.
-
Sulata sokeria kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se on sulanut ja alkaa ruskistua. Kaada sulaa sokeria leivinpaperin päälle pitkiksi nauhoiksi. Anna kovettua. Koristele kaakaojauheella, sokerinauhoilla ja kuivatuilla mustaherukoilla.